Det blir inte alltid som man tänkt sig

Sådd av buskböna och inläggningsgurka i mjölkkartonger

Sådd av buskböna och inläggningsgurka i mjölkkartonger

De bönor och frön av inläggningsgurka som jag sått i mjölkkartonger tycks det inte bli något av. Möjligen kan bönorna ta sig för de har börjat sticka upp en bit, men gurkfröna kom upp och föll sedan bara ihop. Kanske testar jag att så dem direkt på friland. Jag fick några bönor av en odlargranne som jag satte direkt i landet och de kom upp efter en vecka, så nu har jag satt petflaskor över dem och hoppas att de tar sig.

Jag får revidera min planeringsskiss en del för jag har inte fått tag i färdiga plantor i handeln. Det gäller att vara lite flexibel även när man odlar. Däremot fick jag tag i basilika, citronmeliss och rosmarin, som jag har kompletterat min lilla örtrabatt med. Salvian trodde jag inte hade klarat vintern, men plötsligt började det komma små ludna blad på de torra grenarna.

DSCN0556Den här växten (som jag just nu inte kommer ihåg namnet på) överlever i alla fall och sprider sig dessutom som ogräs, vilket jag hört talas om att den gör, så nu får jag klippa av blomstänglarna innan de fröar av sig. Bladen är väldigt dekorativa, men smakar inte speciellt gott.

 

Jag kan ju inte bara jobba när jag är på odlingen, så när jag grävt, sått och planterat är det välförtjänt med en fikapaus och att bara sitta och njuta av naturen och fåglarna som kvittrar. DSCN0078

Det här inlägget postades i blogginlägg, Odling, Torpa-Odlarförening och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.