Årets släktforskardagar i BoråsLördag 24 – söndag 25 augusti
var det släktforskardagar på Borås kongress, där Föreningen Släktdata deltog med en monter.
Men redan på fredagen deltog vår ordförande Hasse Englund och jag som ombud vid Sveriges Släktforskarförbunds informationskonferens och riksstämma i Caroli kyrka. Ombuden bjöds därefter på kvällsbuffé av Borås stad, en festlig och mycket välsmakande trerättersmeny. Det blev då tillfälle att träffa och prata med släktforskare från andra föreningar. Jag träffade bland annat Ann-Christin och Leif Rosander från Borås Släktforskare http://www.borasslaktforskare.se, som hade lagt ner mycket arbete på att arrangera de här dagarna.

 

För min del blev det sedan övernattning på ett komfortabelt hotell i närheten av kongresshallen.


På lördag morgon
var det så dags att ställa i ordning vår monter med datorer och skärmar.

Klockan nio var det insläpp av intresserade släktforskare och klockan tio var det invigning.

Vi hade många besökare och  fick tillfälle att visa hur man söker i de register, som våra flitiga registrerare har skrivit av från kyrkböckerna. Alla våra register är fritt sökbara på vår hemsida https://blog.slaktdata.org under menyn Registersökning.

Det blev också tillfälle att gå runt och besöka de många utställarna. Det fanns också möjlighet att lyssna till en del föredrag, men dit blev det förstås långa köer, om man inte hade bokat förköpsbiljett.


Som vanligt, intensiva men roliga dagar!

 

 

 

Det här inlägget postades i Aktiviteter, blogginlägg, Släktforskning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.