Välbehövligt regn

Söndagens regn kom som på beställning. När jag var på odlingen på lördagen var det soligt och lagom vind, så det inte blev för varmt. Men där var väldigt torrt och jag vattnade förstås, men det behövdes ett ordentligt regn.

Det var dags att plocka av vinbären, men tyvärr var det inte så mycket att plocka. Jag har en röd och en svart vinbärsbuske och det var märkbart mindre bär mot tidigare år. Kanske beroende på den sena och kalla våren.

På krusbärsbusken, som jag inte haft så länge, var det däremot mer bär än föregående år.

På söndagen när det regnade passade det bra att ta hand om den lilla skörden. Av vinbären kokade jag sylt, som jag kan ha till havregrynsgröten.
Krusbären frös jag in tillsvidare. Jag har en del i frysen sedan förra året, så de kan jag göra något av när jag får lust.

De grova rabarberstjälkarna frös jag in i mindre bitar. Tillsammans med den rabarber jag redan har i frysen kan det bli saft så småningom.

Några tunnare stjälkar blev rabarberkaka. Som smakade bra med lite grädde vid fika på balkongen medan regnet smattrade på rutorna (inglasad balkong!).

SparaSpara

SparaSpara

Det här inlägget postades i blogginlägg, Odling, Torpa-Odlarförening och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Välbehövligt regn

  1. Mårten skriver:

    Sjäv gör jag saft av mina viinbär, men som hos dig blev det en klen skörd.

    • Birgitta Krantz skriver:

      Jag brukar också göra saft, men den här gången var det så lite bär så det fick bli blandsylt av svarta och röda. Blev god smak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.