Ogräsrensning bra avkoppling

Lördag, söndag var det lagom varmt för att rensa ogräs. En del moln, men solen tittade fram emellanåt. Jag måste erkänna att jag har slarvat med att ta bort ogräset på vissa ställen. De örter – timjan, cintronmeliss och mynta – som övervintrat syntes knappt för ogräset som vuxit upp runt dem. Nu ser det riktigt prydligt ut!

Jag tycker det är ganska avkopplande att rensa ogräs, ta en fikapaus eller gå runt i området och prata med grannarna. Lotterna ser väldigt olika ut beroende på vad man odlar och det är roligt att prata odling. I år är det fler än jag som har fått så om en del grönsaker, för vädret har väl inte varit optimalt för odling.

Mycket fina blommor av olika slag finns det också på området, men trots det har det tyvärr inte synts till så mycket humlor och bin ännu i år.

Det här inlägget postades i blogginlägg, Odling, Torpa-Odlarförening och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Ogräsrensning bra avkoppling

  1. Sven Tycker skriver:

    Vad är det som gör att det som kallas ”ogräs” överlever hur mycket man än försöker riva upp det medan det man vill odla skadas och dör så fort man råkar titta på det.

    För övrigt har du rätt. Ogräsrensning är avkoppling. Men ett evighetsarbete!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.