Börja om från början

Nu har jag sått om isbergssallad och rödbetor. Jag tror fröna har ruttnat för det var väldigt vått i jorden när jag kollade i förra veckan. Fiberduken låg som en våt trasa över så den tog jag bort. Det såg lite torrare ut nu efter några soliga dagar, så jag gör ett nytt försök. Men utan fiberduk! Jag hade några buskbönor liggande i en påse från förra året, som jag också stoppade ner.

Jag har inte så stor lott, men har märkt att det på vissa ställen blir väldigt vått och på andra är det torrare. Där jag hade tänkt sätta mina plantor, som jag dragit upp på balkongen, var det så blött att det sa ”tjoff, tjoff” när jag drog upp spaden. Den biten får vara så länge, så kanske där torkar upp när det blir sol och varmare.

Jag har nu satt ”tält” över squashen och gurkan, som jag planterat ut. En del har inte klarat sig, men jag hoppas övriga skall växa till sig.

Något som börjat komma upp är blomsterfröblandningen som jag strött ut och lagt lite jord över. Om de tar sig skall det bli spännande att se vad det blir för blomster. På fröpåsen står att humlor och bin i alla fall gillar dem.

Vädret var bra till att börja med på midsommardagen, men på eftermiddagen kom det kolsvarta moln och plötsligt öppnade sig himlen. Jag rusade bort till skjulet för att komma under tak, men hann få med mig kylväska och termos. Fika passade bra! Det ser ganska roligt ut när odlarna kommer springande från alla håll för att söka skydd under taket. Alla fick inte plats att sitta, men det brukar bli väldigt trevligt när man samlas en stund under tak medan regnet öser ner.

Det här inlägget postades i blogginlägg, Odling, Torpa-Odlarförening och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.