Planterade och sådde innan regnet kom

En bra dag för att jobba på odlingen – lagom varmt, solen tittade fram då och då.

Dahliaknölarna från förra året som jag förvarat på balkongen och planterat i kruka för någon månad sedan har vuxit ordentligt, så den fick följa med till Torpa. Där är den nu planterad i en stor kruka, för att sniglarna inte skall komma åt den så lätt. Ett annat år när jag planterat direkt i rabatten hade sniglarna kalasat på bladen en bra bit upp på stammarna. För att det inte skall bli för häftigt att komma ut från den inglasade balkongen har den fått täcke om sig till att börja med.

Jag har även planterat ut squash som jag haft i krukor på balkongen. De har fått petflaskor  som skydd till att börja med. Hade tänkt sätta ett litet plasttält över dem, men hann inte det för svarta moln tornade upp sig i väster, så jag fick skynda mig att packa ihop mina grejor.
Innan dess hade jag hunnit så isbergssallad och rödbeta, som jag nu hoppas skall gro under fiberduken.

En fikapaus hade jag i alla fall hunnit med när störtskuren kom. Den var så häftig att innan jag fått upp regnjackan ur lådan blev jag genomdränkt. Kändes inte så mysigt, dags att ta spårvagnen hem.

Det här inlägget postades i blogginlägg, Odling, Torpa-Odlarförening och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.