Min släktforskning

Släktforskning började jag med efter att ha gått en kurs hos Göteborgsregionens Släktforskare GRS. En förening där jag fortfarande är medlem. Jag plockade fram en del papper, som jag hade kvar efter mina föräldrar. Tyvärr fanns varken de eller några andra äldre släktingar kvar att intervjua. Jag har varit väldigt ostrukturerad och letat lite hit och dit i arkiven och skrivit  ner uppgifter på papper. Numera har jag programmet MacFamilyTree, så att jag kan skriva in de uppgifter jag har.

Jag scannar gamla fotografier och i samband med det minns jag en del från min uppväxt. Även sådant som mina föräldrar berättat om sin uppväxt och om släkten i övrigt. På min blogg lägger jag in bilder och skriver om det jag kommer ihåg samt de uppgifter jag fått fram om mina förfäder.

Länk till sidan Pappas släkt

Länk till sidan Mammas släkt

Jag skriver också en del om t.ex. föredrag, släktforskarträffar eller annat som inte har direkt anknytning till släktforskning. Länk till den sidan Aktiviteter

 

2 svar på Min släktforskning

  1. Lasse Ericsson skriver:

    Det är bra att ha ett program till hjälp för att hålla reda på släkten, själv har jag Disgen.

    • Birgitta Krantz skriver:

      Jag har förstått att Disgen är ett bra program, men jag har Mac och då fungerar visst inte Disgen så bra. Läste i Diskulogen om någon som hade testat MacFamilyTree och tyckte att det fungerade bra. Håller nu på att lära mig det och har lagt in åtminstone namn och födelsedatum än så länge. Sedan kan man förstås komplettera med bilder och annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.