Om

 

I den här bloggen har jag tänkt skriva en del om mina intressen.

Uppdatering 2020-06-15

Första blogginlägget gjorde jag 2014-12-19. Nedanstående som jag då skrev har till viss del ändrats sedan dess. Släktforskning har jag fortsatt med och nu har jag uppgraderat MacFamilyTree för att kunna komplettera med nya uppgifter som jag fått fram. Jag är fortfarande med i Föreningen Släktdatas styrelse och medlem i DIS och GRS.

Tyvärr har jag inte kvar odlingslotten på Torpa längre, efter 13 år kände jag att det blev jobbigt att gräva och hålla ordning där. Dessutom en timmas spårvagnsresa dit och en timma hem, ofta med växter med mera i ”dramaten”, vilket kunde bli tungt ibland. Jag saknar den sociala samvaron med de andra odlarna och att kunna koppla av, lyssna på fågelkvittret och njuta av en fika emellanåt.

Nu blir det balkongodling i stället för i  huset där jag bor får vi nya balkonger, som snart skall vara färdiga. De blir mycket större än de gamla så där jag har jag nu möjlighet att ha en hel del växter. Det ser jag fram emot.

– – – – – – – –

Första inlägget

Släktforskning började jag med när jag gick i pension för ett antal år sedan, men tyvärr har det inte blivit så mycket som jag trodde. Gick en kurs och kom igång lite. Sedan har det blivit mera sporadiskt. Nu har jag skaffat programmet MacFamilyTree och håller på att skriva in det jag hittills har samlat på lösblad.

Jag är med i flera släktforskarföreningar, såsom DIS, GRS och Släktdata och kommer att skriva om vad som händer inom föreningarna i Göteborg. Speciellt Föreningen Släktdata, där jag är ledamot i styrelsen.

Odling. Under den här rubriken blir det en del om mina vedermödor på min odlingslott, som jag har på Torpa odlarförening. Där har jag varit med i ungefär åtta år och det är en härlig avkoppling på sommaren, även om jag förstås får jobba en del om det skall bli något resultat.

 

För övrigt är jag intresserad av att läsa t.ex biografier och kriminalromaner samt fördriva tiden med korsord de nätter när sömnen inte vill infinna sig.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.