Intensiva dagar på odlingen

Både lördag och söndag har jag varit på Torpa och fått gjort en hel del. Det var lagom varmt för att gräva, så och plantera.

Nysatta gladiolus

Nysatta gladiolus

På balkongen har jag haft en kruka med gladiolus, som blivit ca 40 cm så det var dags att plantera ut dem i rabatten. Hoppas att de klarar omflyttningen och kommer att blomma fint i sommar. Jag har en del lökar kvar som jag inte förodlat och som jag tänker plantera direkt i rabatten. Gladiolus har jag inte haft tidigare, så det blir intressant att se om det blir någon skillnad.

Jag har också satt rödlök, buskbönor och sått isbergssallad. En del grönsaksplantor tänker jag köpa. Om det finns några kvar! Jag kommer ihåg från tidigare år att det kan vara ganska utplockat vid den här tiden.

Blommande gräslök

Blommande gräslök

Något som sticker upp lite varstans är gräslök och då får den stå kvar och blomma, för jag tycker den har jättefina blommor. Dessutom har jag märkt att fjärilar och insekter gillar dem och det är ju ingen nackdel.

 

Det här inlägget postades i blogginlägg, Odling, Torpa-Odlarförening och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.