Vårstäddag på Torpa Odlarförening

Vi brukar ha tur med vädret på våra städdagar. Lördag 22 april samlades vi för att röja upp och göra fint på vårt området. Solen sken och det var inte lika hårda vindar som på fredagen, men det kom en del kastbyar och det var allt lite kyligt i vinden. Som vanligt blev det en hel del grenar och annat som samlades ihop till en rejäl brasa.

Själv utförde jag min vanliga uppgift, som ordförande Mate tilldelat mig på städdagarna, d.v.s. städa i förrådet. Det behövs för där samlas spadar, spett, verktyg, grillkol m.m. huller om buller.

Alla jobbade flitigt runt om i området och sedan var det dags att samlas vid grillarna för att äta korv och bröd. Som vanligt smakade det bra och – inte minst viktigt – det blir tillfälle att prata med odlarvännerna.

 

 

I höstas planterade jag inte några lökar, men en liten påsklilja från tidigare år har tittat upp och påminner om att nu är våren på gång. Det är alltså dags att göra årets planeringsskiss över det jag skall så och plantera, annars kan jag inte komma ihåg växtföljden år från år.

Det här inlägget postades i blogginlägg, Odling, Torpa-Odlarförening och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.