Rabarbern sticker upp

16 april 2017

Igår påskdagen åkte jag till odlingen i Torpa för att kolla hur det ser ut efter vintern. Jag har inte varit där sedan i höstas. Trodde att det skulle finnas lite grönkål kvar att skörda. Tyvärr var den redan uppäten – bara några ”renrakade” stammar stack upp ur jorden.

Däremot hade rabarbern börjat komma upp. De är väl inte så attraktiva för våra fyrfota skuttande vänner.

Rabarber på gång

Besöket blev kort den här gången. Det var kallt och lite snöflingor började singla ner. Jag hann i alla fall prata lite med några odlarvänner. Bland annat vår ordförande Mate, som ju alltid är igång tidigt på säsongen.

Örtrabatten behöver röjas upp

På lördag är det vårstäddag, då vi röjer och snyggar till på området. Grenar och skräp blir till en skön brasa, som vi samlas omkring när det är dags för korvgrillning och trevlig gemenskap efter väl förrättat värv.

Nu håller vi tummarna för att vädret blir bra på lördag – inget regn och lagom temperatur!

Det här inlägget postades i blogginlägg, Odling, Torpa-Odlarförening och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.