Vårbruket har kommit igång

Potatisen har kommit i jorden

Potatisen har kommit i jorden

I det fina vädret har det varit härligt att vara på odlingslotten, men igår var det nästan lite väl  varmt för att jobba. Då gäller det att dricka mycket vatten och vid fikapausen var det skönt att sitta i skuggan.

Jag har satt potatis som jag hade kvar sedan förra året. Det fanns en hel del ganska små potatisar, som jag tog vara på och lade i en papperspåse för att sedan lägga dem i äggkartonger i matkällaren. Emellertid blev de liggande kvar i papperspåsen på balkongen och när jag öppnade den hade potatisarna fått fina små groddar. Så nu har jag stoppat ner både Amadine och Maria i jorden och hoppas förstås på god skörd.DSCN0798

Lite sockerärtor har jag också pillat ner samt några jordärtskockor som jag fick av en odlargranne. I den lilla perennrabatten sticker det upp en del, så där har jag rensat och tagit bort det vissna. En del örter har också överlevt vintern, men jordgubbarna har inte klarat sig så det får bli lite nya plantor.

Perennrabatt

Perennrabatt

Jag brukar göra en skiss, så att jag skall veta vad och var jag har odlat tidigare år. Det är lätt att glömma annars! Den är inte klar ännu för jag har inte riktigt kunnat bestämma hur jag skall ha det.

Maskrosorna lyser som små solar

Maskrosorna lyser som små solar

Till sist en bild på något jag tycker är vackert – maskrosor! Många avskyr dem för att de sprider sig överallt, men jag brukar gräva upp dem precis innan de blir dunbollar, så kanske det blir lagom många nästa år.

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i blogginlägg, Odling, Torpa-Odlarförening och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.