Förodling i kruka på balkongen

IMG_0417Dags att plantera lite knölar och lökar i krukor, som får stå på min inglasade balkong och växa till sig innan jag planterar ut dem på min odlingslott i början på juni, när det troligen inte är risk för ”järnnätter”.

I början på hösten plockade jag upp dahliaknölarna från rabatten och sedan har de legat invirade i tidningspapper i en låda på balkongen. Nu när jag planterade dem hade det börjat komma små groddar, så jag hoppas de tar sig och blir lika fina som förra året.

Dahlia sommaren 2015

Dahlia sommaren 2015

Då hade jag även vackra påfågelsliljor, som jag grävde upp och satte i en kruka på balkongen, där de fått vissna ner. Nu har jag satt dem i ny jord och chansar på att de kommer igen, för jag vet inte om det fungerar likadant med dem som med dahliaknölar.

Påfågelslilja sommaren 2015

Påfågelslilja sommaren 2015

 

Lite nytt har det också blivit – gladiolus – som  jag inte haft tidigare. De heter Krasnodar och Odessa och ser väldigt tjusiga ut på bild, så det blir spännande att se vad det blir i verkligheten.

Orientalisk lilja och Kejsarlilja gör jag också ett försök med i år. Bilderna är vackra så man kan alltid hoppas att något liknande kommer att pryda rabatterna i sommar.

 

 

 

 

Det här inlägget postades i blogginlägg, Odling, Torpa-Odlarförening och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.