Planeringsskissen 2016 äntligen klar

Planeringsskiss 2016

Planeringsskiss 2016

I förra inlägget skrev jag om att jag kommit igång på odlingslotten och jag hade förstås tänkt att jag skulle passa på att jobba vidare i det fina vädret. Men, det blir inte alltid som man tänkt sig! Jag blev förkyld och har fått hålla mig inne i stället. Fast det hade det goda med sig att efter några dagar, när jag piggnat till lite, kom jag igång med planeringsskissen över årets odling. Det brukar inte alltid bli som jag skissat, men det är bra att veta på ett ungefär hur jag vill ha det. Dessutom blir skisserna som minnesanteckningar år från år, vilket underlättar med tanke på växtföljden.

Något som jag inte tänker så i år är morötter och rödbetor. Visserligen har jag frö kvar, men skörden har inte varit något vidare tidigare år, så nu struntar jag i att försöka igen.

Sådd av buskböna och inläggningsgurka i mjölkkartonger

Sådd av buskböna och inläggningsgurka i mjölkkartonger

Däremot tänker jag använda de frö av buskböna och inläggningsgurka som jag har kvar. Men jag direktsår inte för förra året fick jag så om flera gånger innan de kom igång, fastän jag inte sådde förrän i början på juni. Mjölkförpackningar har jag testat att så i tidigare och det fungerade bra, så nu  har jag satt några på groning på balkongen.

Lusten för trädgårdsarbete har inte varit så stor den senaste veckan, men nu känns det som att lusten börjar komma igen. Även om jag nog får ta det lite lugnt de närmaste dagarna.

 

 

 

Det här inlägget postades i blogginlägg, Odling, Torpa-Odlarförening och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Planeringsskissen 2016 äntligen klar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.