Perfekt höstväder för Torpa Odlarförenings städdag

Gubbarna snackar och sköter elden

Gubbarna snackar och sköter elden

Vart tog sommaren vägen? Redan dags för den allmänna höststädningen och iordningställande inför vintern. På något sätt kändes det som om det var alldeles för tidigt, eftersom det inte blåste isvind utan solen värmde skönt. Som vanligt blev det en hel del skräp att samla upp och lägga på brasan. Rabatter gjordes iordning, gångar rensades och krattades, redskapsförrådet städades.

Ordföranden och grillmästaren

Ordföranden och grillmästaren

Lilla Sally var också med och hjälpte till

Lilla Sally var också med och hjälpte till

Alla jobbade flitigt och efter några timmar var det dags att samlas runt grillarna. Då smakade det bra med korv och bröd. DSCN0747 DSCN0746

DSCN0750

Även grillspett med tofu och grönsaker serverades

DSCN0749

När det gemensamma arbetet var klart blev det tid för att jobba på den egna lotten. Där finns ju också en del att göra inför säsongsslutet. Bäst att passa på medan vädrets makter är nådiga!

 

Det här inlägget postades i blogginlägg, Odling, Torpa-Odlarförening och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Perfekt höstväder för Torpa Odlarförenings städdag

  1. Nini Tjäder skriver:

    Vilken bra idé att ha tofuspett på grillen! Hos oss blir det bara korv. Vanlig korv med tunt skinn och kycklingkorv för de som inte vill ha vanlig korv. Har föreslagit genom åren vi skulle ha något alternativ men det har alltid fallit på att ingen velat göra det. I år har vi städdagar först nästa helg 24-25 oktober. Det är väldigt sent. Förhoppningsvis har inte snön kommit då… Frostnätter har vi haft flera redan.

    Hur gör ni med träd och trädavstånd till hus föresten? Har ni regler för det? Vi har en regel om träd inte närmre än 5 meter och buskar minimiavstånd 50 cm. Vilket i omgångar inneburit att träd som planterades när området byggdes (1985) tagits ner för att de varit för nära. Nu ryker vårt mirabellträd här utanför mitt köksfönster till grannenens och min (och fåglarnas) stora sorg. Det står för nära mitt kök. Personligen tycker jag att det skulle räckt att ansa det, men de hänvisar till rötter. Råkar veta att rötterna växer åt andra hållet men det finns ingen flexibilitet i den grupp som just nu styr miljön för området. Jag tycker man borde ta in expertis innan man tar bort träd som haft 30 år på sig att växa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.