Sista spadtagen i år på odlingslotten

IMG_0362Idag blev jag klar med höstgrävningen. Ringblommorna som fortfarande blommade hade brett ut sig lite överallt, så dem blev jag tvungen att dra upp. Men när jag grävt färdigt lade jag ut dem i mindre bitar som gröngödsling.

En hel del annat blommar också för här har ännu inte varit någon frost – malva, kärleksört, krasse IMG_0364och blommorna som kommit upp från fröblandningen jag slängde ut i våras. Några dahlior blommade också, men jag klippte ner dem (står i en vas hemma) och tog upp knölarna som jag tänker förvara på min inglasade balkong.

 

Det blir en ”sväng” till odlingen i morgon också för att ta upp påfågelsliljan, som också får stå på balkongen, samt lägga en presenning över krukor, hinkar m.m. som inte får plats i lådan. Sedan är det dags att börja planera och vänta på våren! IMG_0361

 

 

Det här inlägget postades i blogginlägg, Odling, Torpa-Odlarförening och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Sista spadtagen i år på odlingslotten

  1. Nini Tjäder skriver:

    Hos mig har en enda ringblomma blommat. De övriga jag sådde är fortfarande gröna blad. Krassen däremot… Hade kvar frö från året innan, som jag trodde inte skulle gro något vidare eftersom de inte gjorde det då. Det blev massor av krasse. Och de har blommat som tokiga. Jag har samlat frö från dem till nästa år och torkat. En del frö har fallit ner i marken så det blir nog krasse i den rabatten nästa år också. Men i så fall ska jag gallra. Frosten har tagit den krasse som inte redan var utblommad, så nu är ingen kvar. Vi har haft flera frostnätter här i Stockholms-området. Kvar finns tanig romansallad, frostnupen citronmeliss, väldigt trött persilja och gräslök, frostskadad mynta, helt OK ängssyra. Men oreganon i kruka andra omgången (har skördat och torkat en omgång tidigare) mår fint och än är inte stjärnöga-krukan slut. Den blommar för fullt. Det var inget bra år för frösådder annars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.