Släktforskardagarna i Nyköping 2015

Nyköpings_Arenor_RosvallaÅrets tema för släktforskardagarna är ”Ett gods – en värld”. På lördag klockan 09.30 är det invigning på Rosvalla. Därefter kan man gå runt bland alla utställarna för att prata släktforskning. Det blir också många intressanta föreläsare att lyssna på.

Själv åker jag upp med tåget redan i morgon fredag för att vara med på Släktforskarförbundets riksstämma, som ombud för Föreningen Släktdata. I år har vi ingen egen monter med på utställningen, men jag kommer förstås att ta del av lördagens utbud för att sedan fortsätta till Norrköping. Min farfar var född där och jag har den senaste tiden ägnat min släktforskning åt att försöka ta reda på lite om den sidan av släkten.  Jag har försökt kartlägga var de bodde och även om husen kanske inte finns kvar och mycket är annorlunda kan det vara roligt att gå runt i staden. Dessutom tänkte jag besöka Stadsmuseet, som har ett rum om det gamla Norrköping. Skall bli spännande!

 

 

 

Det här inlägget postades i Aktiviteter, blogginlägg och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.