Mjölkförpackning – första försöket

IMG_0215Har läst på odlargrupper på Fb att man kan förodla i mjölkförpackningar, så nu har jag sköljt och samlat ett antal för att testa detta. Har fyllt på jord till hälften och sått buskböna och inläggningsgurka. Fröna till buskbönan hade jag kvar sedan förra året, då jag fick en ganska bra skörd. Chansar nu på att det fortfarande skall vara liv i dem. Gurkfröna är nyinköpta, men en sort jag inte har haft förut. Av förra årets sex gurkplantor blev det 11 kg gurkor, så det blev mycket saltgurka! Hoppas det går lika bra i år.

Nu får förpackningarna stå på fönsterbrädan tills fröna förhoppningsvis har grott för det är lite för kallt på balkongen ännu. Sedan får de växa till sig där innan jag tar med de till odlingen och planterar dem. Alltid spännande att se om det kommer upp något.

Det här inlägget postades i blogginlägg, Odling och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.