Oangenämnt besök i redskapslådan

Igår i det sköna vädret åkte jag till min odling. Trodde jag skulle kunna påbörja vårarbetet, men det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Öppnade lådan och vad fick jag se – en påse hönsgödsel hade stora hål och det mesta av innehållet var utspritt bland grepar, spadar, krattor och annat. IMG_0188Antagligen besök av möss för även fröpåsarna var det hål i och innehållet borta. Fick röja ut alla grejer och försöka skyffla upp hönsgödseln i ett par andra påsar. Upptäckte när jag tömt lådan ett hål i nederkanten på baksidan, där jag antar att mössen lyckats gnaga sig in. Lådan är av plast, s k dynlåda, vilket väl antagligen är en ”baggis” för en mus att gnaga sig igenom.IMG_0189

Flera andra på området har också haft påhälsning i sina lådor.

Ganska jobbigt, men bra att jag fick städat i lådan, fast något annat hann jag inte med förstås.

 

Det här inlägget postades i blogginlägg, Odling och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.