Kodyngan har kommit

I väntan på vårens sådd

I väntan på vårens sådd

Några stycken i odlarföreningen har beställt gödsel av en bonde utanför stan. När jag kom till odlingen idag sa mina odlarkompisar att han hade lagt ett lass nere vid vägen, så nu är det bara att hämta. Vi får då köra med skottkärra och det är ganska tungt för det är en svag  uppförslutning och det blir många lass. En trevlig ung man på odlingen bredvid min erbjöd sig att hjälpa mig med detta i morgon, vilket jag blev mycket tacksam för.

Idag har jag haft fullt upp med att gräva mina odlingsplättar. Ett styvt jobb efter det myckna regnandet för ett par dagar sedan, för jorden var väldigt tung att vända. Det känns i ryggen! Jorden kommer nog inte att ”reda sig” på ett bra tag, så det dröjer innan det är dags att så, men det finns att göra med att röja efter vintern.

I morgon blir det nya tag!

 

Det här inlägget postades i blogginlägg, Odling, Torpa-Odlarförening och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.