Övervintrare på balkongen

Nu när våren kommit saknar jag planering och plantering på odlingslotten på Torpa, som jag sa upp förra året, då jag kände att det blev jobbigt att sköta om den som jag borde. I stället tänker jag försöka ha lite mer växter på min lilla inglasade balkong. Inte bara blommor utan även en del kryddväxter, tomat och chili.

Pelargonerna från förra året har klarat vintern, trots att jag inte satte ner dem i frigolitlådan med fiberduk ovanpå som jag brukar. För ett par månader sedan klippte jag ner dem och tog sticklingar, som jag planterade och satte inne på fönsterbrädan, men tyvärr tog de sig inte. Plantorna som överlevt vintern växte till sig efter ”kapningen” och har nu blivit omplanterade, vilket de förhoppningsvis gillar.

Något annat som plötsligt stack upp i ett par krukor som blivit stående med vissnade blad var Hårig skugglilja. Förra våren planterade jag dem i krukor så att de skulle växa till sig innan jag tog med dem till odlingen för att plantera ut, men det blev inte av. Nu har jag planterat om dem och tänkte ta med dem till en växtträff, som anordnas av Cilla Möller i Facebook-gruppen Odlaiter den 1 juni vid Jonsereds Herrgård. Om de klarar omplanteringen och växer till sig, kanske någon som har trädgård eller odlingslott vill ta hand om dem och plantera ut dem.

I höstas grävde jag upp några dahliaknölar, som jag förvarat på balkongen. Jag vet inte om det är något liv i dem, men jag har planterat dem i en kruka och det vore roligt  om de tar sig för de var väldigt vackra när de blommade på odlingen förra året.

Det här inlägget postades i Balkongodling, blogginlägg, Odling, Torpa-Odlarförening och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.