Blommande pelargoner och snöyra

Mina pelargoner,  som jag har på min inglasade balkong, brukar jag inför vintern ställa i en frigolitlåda med fiberduk över för att de skall övervintra. I höstas blev det inte av så de har stått kvar på sin hylla tills nu och blommat hela tiden, men temperaturen har som tur är hållit sig på plussidan på balkongen. Lite speciellt att se pelargonerna blomma medan snön yr utanför glaset!    

För några år sedan minns jag att det kom en köldknäpp ganska tidigt på hösten och jag hade inte hunnit skydda pelargonerna. Tyvärr gick det inte att ta några sticklingar, men jag klippte ner dem och ställde i lådan. Kanske skulle de komma igen till våren, men inte en enda hade överlevt.

Nu har jag, trots blomningen, tagit sticklingar och ställt ner krukorna i frigolitlådan med fiberduk över, så kanske de kommer igen till våren. Sticklingarna har jag planterat och ställt inomhus i ett fönster och förhoppningsvis rotar de sig.
Eftersom jag inte har. kvar min odlingslott får jag försöka satsa på lite balkongodling i år, när lusten att så och plantera kommer framår våren.

Mina pelargoner 2015

 

 

Det här inlägget postades i Balkongodling, blogginlägg, Odling och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.