Inspirerad på Släktforskningens dag

Min släktforskning har ”legat i träda” ganska länge, men på Släktforskningens dag i lördags blev jag inspirerad att komma igång igen.

GöteborgsRegionens Släktforskare GRS

Släktforskningens dag arrangeras varje år tredje lördagen i januari över hela landet. Medlemsföreningar i Sveriges Släktforskarförbund, hembygdsföreningar, arkiv och bibliotek arrangerar olika aktiviteter. Årets tema var Fotografiet och släktforskningen.

DIS-Väst

Utställningen här i Göteborg hade öppet både lördag och söndag 19-20 januari på Göteborgs Stadsmuseum. Många intresserade släktforskare besökte de olika montrarna, där man kunde ställa frågor och kanske få en del hjälp med sin släktforskning. Däremellan fanns det möjlighet att höra intressanta föredrag, till exempel om fotografer och fotografier, hur man börjar släktforska, DNA i släktforskningen med mera.

Industrihistoria i väst

Family Search

 

 

Föreningen Släktdata

 

 

 

 

Själv ”jobbade” jag i Föreningen Släktdatas monter, men hade även tid att gå runt och besöka och prata med de andra utställarna samt lyssna på ett par föredrag. Från Bohusläns museum kom Fiffi Myrström, som pratade om ”Fotografier och fotografer – att hitta i museisamlingar och använda bilder som källa”. Ett flertal museer är anslutna till en databas med gamla fotografier, som man kan söka i på digitaltmuseum.se. Det går att söka på personnamn, föremål, plats, yrke med mera.

Som sagt en inspirerande dag, så nu gäller det att ”smida medan järnet är varmt” och fortsätta min forskning om min mormorsmor, som jag håller på att sammanställa ett inlägg om.

Det här inlägget postades i blogginlägg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.