Utfärd till Kosteröarna

Buss till Strömstad, där vi gick ombord på båten, som skulle föra oss ut till Sveriges västligaste öar.

Det blev en lugn överfart till Långegärde brygga på Sydkoster, där vi steg iland.

Här ligger Kosters hembygdsmuseum i ett gammalt sillsalteri kallat Sibirien. Vi hälsades välkomna av en gammal fiskargubbe, som visade oss runt bland de olika fiskeredskapen och berättade om fiskenäringen. Ett inrett kök och rum visade hur man bodde i fiskarstugorna.

Färden fortsatte sedan med ett modernt färdmedel – små eldrivna bussar – till Kosters kyrka. En mycket duktig guide berättade om Kosteröarna och dess historia långt tillbaka i tiden.

Efter detta körde bussarna vidare till Kostergårdens Restaurang, där vi bjöds en mycket god skaldjurssoppa. Vad annars på en ö i Västerhavet!  

Därefter tog elbussarna oss vidare till Naturum Kosterhavet. Ett informationscentrum med utställning, bilder, filmvisningar med mera om Kosterhavets nationalpark.


Vi blev guidade runt och sedan såg vi en film från nationalparken, som visade alla unika och märkliga arter som finns under ytan. Det finns också ett klappakvarium där man kan se och känna på några av arterna som finns i Kosterhavet.

 

Efter en givande dag var det så dags att promenera ner till Ekenäs brygga, där båten väntade för att ta oss till Strömstad och bussen hem till Göteborg.

Det här inlägget postades i Aktiviteter, blogginlägg och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.