Fin dag på Torpa

Lagom varmt med sol och en lätt bris passade bra när jag hade en del krukor med grönsaksplantor, som jag haft på balkongen, att plantera ut. Jag har väntat ett tag med utplanteringen så att det skulle bli normalvärme, eftersom jag inte kan åka och vattna så ofta. Jag hoppas att de här tar sig, för jag har inte så mycket grönsaker i år. Det jag satsat på är ärtor, grönkål, purjolök, schalottenlök samt lite potatis. Jag hade några småpotatis från förra årets skörd i en papperspåse på balkongen över vintern och när det kom groddar på dem chansade jag på att sätta ner dem i jorden. De har i alla all vuxit upp en bit, så förhoppningsvis blir det några knölar att koka fram igenom.

För övrigt har jag planterat gladiolus som kommit en bit på väg. Dessutom dahlia och asiatisk lilja i krukor. I år har det ju inte funnits så måna sniglar, men ett annat år när jag planterat dahlia i rabatten kröp de nästan ända upp i toppen och mumsade i sig bladen. Konstig nog blev det blommor längst upp på den kala stammen. 

Bakom min förvaringslåda växer det en del nässlor, så nu har jag plockat av blad och lagt i en spann med vatten för att gödsla med.

Det blev förstås avkoppling med kaffe, smörgås och chokladmuffins. Skönt att bara njuta och höra fåglarna kvittra runtom. Den här gången var det inga skator som störde friden genom att tjattra och jaga varandra. Antagligen slogs de om en del smulor som någon lämnat vid bordet där de suttit och fikat.

 

Fick jättefin sallad av Ann – en trevlig odlargranne.

SparaSpara

Det här inlägget postades i blogginlägg, Odling, Torpa-Odlarförening och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.