Regndroppar i kaffet

Det är ett par veckor sedan jag var på min odling på grund av förkylning och dessutom har det regnat ganska mycket. Igår var det dags för vädret var bra – lite molnigt och det skulle inte komma regn förrän senare på eftermiddagen enligt väderrapporterna.

Jag tog upp en del potatis och schalottenlök. Dessutom var det förstås dags att rensa ogräs igen. Det blev en hel skottkärra full att köra till den allmänna komposten. 

Nu skulle det smaka bra med kaffe och smörgås. Det var lite mörka moln lite längre bort, men det såg inte överhängande ut. Jag hällde upp kaffe och tog en tugga av smörgåsen.

Var det ett par regndroppar jag kände? Jovisst och det kom fler och fler. Fick i hast slänga ner smörgås, termos, duk, servett m.m. i min lilla kylväska. Med den i ena handen och kaffekoppen i den andra förflyttade jag mig med raska steg under taket vid förrådet. Kaffet blev inte alltför utspätt av regndropparna och jag hade ju mer i termosen.

Det blev ett ganska rejält regn som varade ett tag, så det hann bli ganska blött. Som tur var kom solen fram så jag kunde köra bort ogräset till komposten och redskap med mera hann torka lite innan jag lade ner det i lådan. Nu var det dags att åka hem, för det tornade upp sig väldigt svarta moln vid horisonten. Men jag fick i alla fall med mig lite potatis och lök.

SparaSpara

SparaSpara

Det här inlägget postades i blogginlägg, Odling, Torpa-Odlarförening och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.