Vilken septemberdag!

dscn0254Gjorde inte så värst mycket nytta på odlingen idag. Tyckte det var bäst att passa på att njuta av det fina vädret. Det blev en lång fikapaus med grannen Ulla, som bjöd på äppelkaka på äpplen från vårt träd på området. Det smakade bra!

img_0553Det fanns förstås de som var flitiga, men de utnyttjar väl också det fina vädret, för det finns ju fortfarande mycket som blommar. Krasse tycks vara populärt, men även höstaster, som tyvärr hade omringat svartavinbärsbusken, så att jag fick ta bort dem. Men de finns förstås på fler ställen för de sprider sig lätt.

Från grannen Eira har jag fått Rudbeckia, som blommar så fint just nu.  img_0551

Äntligen har en del gladiolus börjat blomma! Trodde inte det skulle bli några blommor på dem, för andra har redan hunnit blomma ut. Kanske beror det på att de fick växa upp en bit i krukor på balkongen innan jag planterade ut dem. De som blommar nu planterade jag direkt i rabatten. Bra att komma ihåg till nästa år!

img_0556

Det här inlägget postades i blogginlägg, Odling, Torpa-Odlarförening och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Vilken septemberdag!

  1. juliann66 skriver:

    Det är skönt att slippa göra nyttiga saker jämt 🙂
    Gladiolus är en av mina absoluta favoritblommor och vilken vacker färg dina har!
    Ha det gott, kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.