En härlig dag på odlingen

IMG_0496Igår söndag åkte jag till Torpa för enligt väderleksrapporterna skulle det i alla fall inte bli regn. När jag var där för en vecka sedan spöregnade det och blåste, så jag skyndade mig att  skörda lite sallad och ett par squash innan jag tog spårvagnen hem igen. Under veckan har det inte heller varit så fint väder, men igår var det perfekt för att rensa ogräs, njuta av en fika, skörda samt prata med trevliga odlare.

För första gången har jag planterat gladiolus och några har börjat blomma. IMG_0500Det är dem som jag satte i krukor och hade på balkongen tills de vuxit upp en bit. Däremot har de jag satt direkt på friland bara blad ännu, men det blir spännande att se om de hinner komma igång med blomningen innan det blir frost.

Det blev en liten skörd att ta med hem den här gången också. Men potatisen var inte lätta att få upp. När jag satte grepen i jorden var det som att gräva i ett dike, så blött var det efter  allt regnande. Det ”sa tjoff, tjoff” när jag lyfte upp grepen och jag såg först inga potatisar, men när jag rotat runt lite så var det jag trodde var lerklumpar potatis med ett lerhölje. Något liknande har jag aldrig varit med om under de 10 år jag haft odlingslotten. När jag tvättat av leran såg de i alla fall fina ut. IMG_0506

Det här inlägget postades i blogginlägg, Odling, Torpa-Odlarförening och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.