Fint vårväder = längtan till odlingslotten

Mössen hade inte besökt lådan den här vintern

Mössen hade inte besökt lådan den här vintern

Idag hade jag inga planer på att åka till odlingslotten, men när solen sken och termometern visade 10 grader fick jag lust att åka dit och ”röja” lite. Det var en hel del odlarvänner där, så till att börja med blev det ganska mycket prat för vi hade ju inte setts på länge.

Där var ganska blött så det kändes inte som det var dags att börja gräva ännu. Däremot fanns det grenar på buskar och döda kvistar på perennerna som behövde tas bort. Det blev en del att lägga på brashögen, som skall tändas på städdagen om två veckor.

Under tiden jag rensade upp funderade jag på var och vad jag skulle odla i år. Potatis förstås, så det är snart dags att åka till Kungstorget och köpa sättpotatis.

Många olika sorters sättpotatis brukar finnas på Kungstorget

Många olika sorters sättpotatis brukar finnas på Kungstorget

Under mina odlarår har jag kommit underfund med att vissa saker inte vill sig så bra och då är det bara att satsa på mer ”säkra kort”. Att förgro hemma har jag inte plats till och därför köper jag färdiga plantor och kanske sår en del för jag har några fröpåsar liggande sedan förra året.

Dahlia

Dahlia

Lite blommor vill jag förstås också ha och även i år har jag lite ”knölar”, som jag först sätter i kruka på balkongen och sedan planterar ut när frostrisken är över. Förutom dahlior skall jag försöka med gladiolus i år.

Åh, så roligt det är att komma igång!

Det här inlägget postades i blogginlägg, Odling, Torpa-Odlarförening och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.