Härlig höstdag på odlingslotten

IMG_0341Det var en seg start, men nu  har blomningen verkligen kommit igång. Så mycket fjärilar och insekter som flög från blomma till blomma har jag inte sett på hela sommaren.

Krassen var förstås populär, men de här blå blommorna var också eftersökta. Jag vet inte vad de heter för de fanns i en ask blandade fröer som jag sådde i våras, men det är först nu på sensommaren som de kommit upp och börjat blomma. IMG_0345

 

 

 

 

 

IMG_0347 IMG_0348

De här röda blommorna, som jag tycker liknar lin, har ”poppat” upp bland myntan. Jag strödde ut de blandade fröna även bland örterna, så de kommer väl från den blandningen.

Till sist, men inte minst, en favoritblomma. Den frösår sig lite varstans, men jag gillar när den kommer upp lite här och där. Den lyser verkligen upp med sina olikfärgade blommor. Även bland grönsakerna! Fast blir det på för olämpliga ställen tar jag förstås bort dem. IMG_0349

Det här inlägget postades i Odling, Torpa-Odlarförening och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Härlig höstdag på odlingslotten

 1. Nini Tjäder skriver:

  Mina ringblommor har inte slagit ut ännu… kommer väl i oktober… Allt i den odlingskrage där de står är jättesent eller kom inte alls (mangolden blev exempelvis inget och min romansallad är av ministorlek). Krassen har blommat som bara den i flera veckor nu och fortfarande, men det är i en annan, soligare rabatt. Det är kul med de där blandade fröpåsarna. Man vet aldrig vad som kommer upp. Spred ut en sån första året jag bodde här. Tror det är därifrån alla prästkragar och blåklockor och en del andra blommor kommer. På samma ställe spred jag ut en näve linfrö, hela såna man lägger i smoothien, och de kom upp nästa år och fortfarande.

 2. Maria skriver:

  Hej! Det så kul att läsa sånt som en likasinnad mänska skriver. Glädjefullt och opretentiöst. Den blå blomman vet jag att den heter snokört. En härlig kantblomma med en himmelsk färg! Ha de! Maria

  • Birgitta Krantz skriver:

   Roligt att du gillar det jag skriver. Konstigt namn på en sådan fin blomma. Ett tag till kan vi nog njuta av blomsterprakten innan det är dags att stänga igen för vintern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.