Fynd bland potatisblasten

IMG_0235I söndags var jag på min odling och jobbade lite. Det var kyligt i vinden, men solen tittade fram en stund på eftermiddagen. Maria, som är en tidig potatis, hade kommit upp en bit så jag kupade upp lite jord omkring plantorna. Då fick jag se att det kommit upp några purjolöksplantor.  IMG_0236Förra året odlade jag purjolök där och trodde jag tagit upp allt. Dessa har tydligen övervintrat och såg fina ut, så jag flyttade dem till en lämpligare plats och hoppas nu att de tar sig. Annars har jag några nya förodlade på gång, som jag inte planterat ut ännu.

 

IMG_0239

Jag satte också ett par grönkålsplantor, som jag fick av en odlargranne. Han sa att den sorten kallas palmkål och den har jag inte odlat tidigare, så det skall bli spännande att se hur den blir. Plantorna såg lite sköra ut och det blåste ganska friskt så jag satte petflaskor omkring dem som skydd. Med tanke på vädret idag hoppas jag de klarar sig och inte regnar bort.

Det här inlägget postades i blogginlägg, Odling och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.