Snigelpotta – långt före mördarsniglarnas tid

SNIGELFÄLLA

SNIGELPOTTA

Var idag på bussresa till bland annat Derome Trä- och nostalgimuseum. En utställning om ”svunna tider” samt arbetsredskap m.m. från 17-1800-talet. Fick då se träkärlet på bilden och undrade förstås vad man använt det till. OBS! Känsliga personer kan sluta läsa här!

Kärlet användes för att samla sniglar, som man sedan stoppade in i hjulaxeln på vagnarna när det gnisslade. Alltså ett slags smörjmedel i stället för olja. Stackars sniglar! Antar att den tidens sniglar var ganska oförargliga, om man jämför med dagens spanska marodörer. Fastän jag klipper huvudet av de med sekatören tycker jag det låter otrevligare att använda de som smörjmedel, för jag tror inte att de dödades först.

Det här inlägget postades i Aktiviteter, blogginlägg, Odling och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.