Torpa Odlarförening

I tisdags hade föreningen årsmöte och jag passade på att göra en liten inspektionstur på odlingsområdet före mötet. Så här ser det ut nu i väntan på alla ivriga odlare. DSCN0523

Det var roligt att träffa alla igen, eftersom vi inte setts sedan höstens avslutning på odlingsåret, då vi hade en välbesökt städdag. Bortåt 50 personer från barn till 90-åringar hjälptes åt innan samlingen vid brasan och korvgrillningen.

Vid dagens möte kom styrelsen med glädjande information. Göteborgs Fastighetskontor tänkte höja arrendet avsevärt, vilket skulle bli svårt för många medlemmar att klara. Odlarföreningarna i Göteborg gick då samman och protesterade, vilket gjorde att Fastighetsnämnden beslöt att höjningen skulle ske successivt under tre år. Kommunen framhåller i olika sammanhang hur viktig stadsodlingen är och då bör man ju inte ”slå undan benen” på de som gärna vill odla, genom att höja flera hundra procent på en gång.

Nu ser vi alla fram emot att träffas igen på våra odlingslotter, där vi gräver, sår och planterar förutom att prata om både växter och annat. Inte att förglömma de viktiga fikapauserna!

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Aktiviteter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.