Fyra generationer kvinnor

Har ganska mycket gamla foton som jag går igenom. Idag fick jag se detta, som är taget 1940 vid morfars sommarhus på Sagered, Lindome. Fyra generationer

 

 

 

 

 

Från vänster mormorsmor Anna född 1857, mormor Gerda född 1880, mamma Stella född 1904 och i mammas knä jag själv några månader gammal.

Mormorsmor, som vi kallade gamlamormor, dog vid 96 års ålder så jag kommer väl ihåg henne. Vi barn hade väldig respekt för henne för hon verkade lite barsk, men det var samtidigt spännande för hon hade mycket att berätta om sitt långa liv. Bland annat arbetade hon som uppasserska på en segelskuta i slutet på 1800-talet. Jag har hittat en del gamla tidningsurklipp, där hon blir intervjuad och berättar om sitt liv. Hon var väldigt verbal så det var nog inte svårt att intervjua henne. Nu håller jag på att forska vidare om hennes bakgrund och tänkte sedan återkomma och skriva lite mer om hennes intressanta livshistoria.

 

Det här inlägget postades i blogginlägg, Min släkt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.