Molnigt men inget regn

Ett par dagar har det varit molnigt och då har jag passat på att åka till odlingen, för när solen skiner är det för varmt att vara där. Annars har jag  åkt dit på eftermiddagen/kvällen och vattnat. För en vecka sedan regnade det mycket lokalt tydligen, för på Torpa hade det inte kommit många droppar, så det är verkligen torrt.

Dags att plocka av krusbären


I år blev det en hel del på mina två små buskar. De är inte goda att äta som de är för skalen är ganska hårda och sura. Jag har gjort en omgång sylt och trots att de kokade ganska länge var skalet hårt, så innan jag hällde i socker mixade jag dem och det blev riktigt bra. Idag har jag rensat bort ”fnaset” på en omgång till, men de fryser jag in tills det är dags att koka mer sylt till havregrynsgröten.

En del hallon finns det också, men däremot har det inte blivit många svarta eller röda vinbär i år. Jag tyckte det såg lovande ut i våras, men det verkar som de torkat bort i majvärmen.

Ibland blir man förvånad när det ”poppar upp” växter som man inte vet vad det är. De här gula blommorna t.ex. som är väldigt omtyckta av bin och humlor.

I ett par krukor har jag satt kalla, asiatisk lilja och dahlia, men än så länge är det bara kallan som blommar.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Det här inlägget postades i blogginlägg, Odling, Torpa-Odlarförening och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.