Juli månad på Torpa

Odlingslott Torpa

Min odlingslott

Ett par gånger i veckan har jag åkt till odlingen. Där finns förstås alltid att göra – inte minst rensa ogräs och luckra. I början av månaden regnade det en hel del, så då behövde jag inte vattna så mycket. När det sedan blev nästan ”tropiskt” varmt och det dessutom blåste torkade jorden ut väldigt fort.

En del av det jag har sått tog sig inte så jag köpte  färdiga plantor. Grönkål, purjolök och squash som fick vara under plasttält tills de kommit igång och nu växer riktigt bra.

Plantor under plasttält

Nysatta plantor under plasten

Plantorna har kommit igång

Plantorna har kommit igång

 

Squash och sallad

Lite att skörda har det blivit

Några bärbuskar har jag också – röda och svarta vinbär, krusbär och ett par hallon (som spridit sig från grannen). Nu var det dags att plocka de röda vinbären.

Röda vinbär och hallon

Röda vinbär samt några hallon

Småpotatisen från i höstas som låg i en papperspåse på balkongen över vintern hade fina groddar. Jag använde dem som sättpotatis och nu har jag skördat de första.

Amadine potatis

Riktigt fina Amadine

En fröblandning med växter som skulle dra till sig insekter hade jag liggande och  i våras slängde jag ut fröna bland gladiolusarna som jag satt. Det kom upp ett flertal blommor som jag inte vet vad det är, men de drar verkligen till sig både humlor och bin.

DSC_0239_2 DSC_0244_2

Det här inlägget postades i blogginlägg, Odling, Torpa-Odlarförening och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Juli månad på Torpa

  1. Lanclin-Linnea skriver:

    Så mycket fint och gott du kunnat skörda 🙂 Det är härligt när det växer! Själv har jag bara lite krukor med jordgubbar ock krusbär och en liten rabatt med blommor just nu. Men i framtiden så hoppas jag på en ny trädgård att odla mer på riktigt i.
    Många hälsingar från Linnea i Bayern

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.