Funderingar kring årets odling

I väntan på vårens sådd

I väntan på våren början mars 2015

Idag har jag tittat på skisserna från föregående år och funderat lite på vad jag skall odla i år. Jag har inte så stor odlingslott och grödorna skall ju rotera och då är det bra att ha skisserna, för även om det inte är stort så kommer man inte ihåg riktigt hur det varit tidigare år. Förra året var det en kall vår och det kom inte igång riktigt, utan jag fick så om flera gånger. Kanske är det bättre att vänta och köpa sticklingar. Jag har inte plats i lägenheten för att dra upp egna sticklingar. Fast det är förstås roligt att så också; både och blir nog bra!

Pelargoner från förra året

Pelargoner från förra året

Mina pelargoner, som i flera år har övervintrat på min inglasade balkong, tycks inte ha klarat sig så bra i år trots fiberduk och bubbelplast. Men det var förstås längesedan det var så kallt här som det varit i år. Några har klarat sig och en del av de andra kanske kommer igen. I annat fall får det bli lite nya pelargoner.

 

Det här inlägget postades i blogginlägg, Odling och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Funderingar kring årets odling

  1. Anna Kindstrand skriver:

    Det är så roligt att odla blommor, men det var några år sedan jag slutade odla. Har helt enkelt inte haft tid. Hade ett stort växthus och har odlat makalöst mycket blommor. Innan växthuset hade jag sålådor på varenda fönsterbräda 🙂
    Hälsningar
    Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.