Invigning och mingel

Gamla torget 43, Mölndal

Gamla torget 43, Mölndal

I onsdags var jag på invigning av Studieförbundet Vuxenskolans nya lokaler i Mölndals Kvarnby. Huset byggdes 1904 och har bland annat fram till 60-talet varit Mölndals Stadshus, eftersom Gamla torget då var centrum. På senare år har det varit Kulturhus och bland annat har Musikskolan hållit till där.

Förutom de utrymmen Vuxenskolan själva disponerar hyr man ut till olika föreningar.

Ylva Amberntsson, ordförande DIS-Väst Hans-Erik Englund, ordförande Släktdata Jonny Holm, DIS-Väst

Ylva Amberntsson, ordförande DIS-Väst
Hans-Erik Englund, ordförande Släktdata
Jonny Holm, DIS-Väst

Föreningen DIS-Väst och Föreningen Släktdata hyr tillsammans en lokal, som är inredd som datasal. Där kommer DIS-Väst att ha sina släktforskarkurser och det kommer även att finnas möjlighet att vid vissa tider få låna dator för egen släktforskning. Högst upp i huset finns en mycket fin samlingslokal som håller på att renoveras. Den kan man hyra för möten och andra sammankomster.

Den föregående lokalen låg uppe vid Kvarnbyfallet och det var ganska jobbigt att ta sig upp för ”kråkan” som den långa backen kallas, men det blir nu lättare för de icke bilburna för buss 751 stannar vid Gamla torget.

 

 

 

Det här inlägget postades i Aktiviteter, blogginlägg, Släktforskning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.