Dahlia = snigelmums?

DSCN0594Det var inte roligt att se dahliorna, som jag planterade härom veckan, när jag kom till odlingen igår. Nästan alla blad var uppätna och det fanns ett genomskinligt klet på stjälkarna. Trodde inte att sniglar kröp så  högt upp, men jag antar att det är de fulingarna som varit i farten. I toppen fanns det ju goda, späda blad! Undrar om det kommer att bli något av de här dahliorna?

Tur det finns sådant som inte faller sniglarna i smaken. DSCN0595Ängssyran, som verkligen har vuxit i år. Jag trodde inte att den skulle bli så hög, men den pryder sin plats bland örterna. Man kan ju använda den i soppa och sallad, men jag tycker inte den smakar något vidare gott så den får bara vara till lyst. Förstår att sniglarna inte gillar den!

För övrigt har jag satt nya buskbönor och sockerärtor. De jag satt tidigare har inte kommit igång. Får se om det går bättre nu. Från min odlargranne har jag fått mangoldplantor, som jag hoppas skall ta sig. Jag har inte sått mangold och han behöver gallra sina, så jag kan få fler. Sätter dem där annat jag sått inte vill komma igång.

Det här inlägget postades i blogginlägg, Odling och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.