Ensamt på odlingslotten idag

Vad heter den här växten?

Vad heter den här växten?

Solen sken och det såg skönt ut. Men vilken isvind! Önskade att jag hade tagit vinterjacka, men trodde inte det skulle behövas i mitten av maj. Jag jobbade och grävde, men frös trots att jag var i rörelse. Jorden har ännu inte rett sig för den fastnade på grepen. Tänkte jag skulle sått morötter, men det fick vara – fröna hade väl blåst iväg i byvinden innan jag fått dem i jorden.

Förra året köpte jag grönsaken på bilden och trodde den var ettårig, men den har överlevt vintern. Han som sålde den sa att den var vanlig i bland annat Polen och användes i t ex soppa. Han sa också vad den heter, men det har jag glömt. Någon som vet? Namnet på den här grönsaken?

 

Det kom i alla fall en och annan odlare, men de bara tittade till det och gick snart igen. Jag tog en snabbfika i något så när lä bakom skjulet och gick sedan till spårvagnen. Där blev jag lite varmare på de 50 minuter som hemresan tar. Nu sitter jag här i mysdress och är nöjd med att jag fått motion, sol och frisk luft. Det kunde ju ha regnat!!

 

Det här inlägget postades i blogginlägg, Odling och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.