Pelargoner på balkongen

I flera trädgårdsgrupper på Facebook har jag läst om pelargoner. Tyckte därför det var dags att kolla hur mina pelargoner på balkongen klarat vintern. De står i frigolitlådor med bubbelplast över. Jag tog bort plasten och de flesta har klarat sig bra, men behöver förstås klippas ner och sedan planteras om. Jag brukar då passa på att ta sticklingar som jag sätter direkt i jord. Har läst i en bok om pelargoner att man kan doppa dem i rotningsmedel. Man blandar 1/2 dl ljummet vatten med 1/2 tsk askorbinsyra och rör om tills askorbinsyran löst sig och doppar sedan sticklingen i lösningen innan plantering. Det har fungerat bra tidigare år för sticklingarna har tagit sig – men det kanske de hade gjort ändå!! Så här såg de ut i början av förra sommaren.DSCN0449

DSCN0451

Det här inlägget postades i blogginlägg, Odling och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.