Släktforskarcafé

Ungefär en gång i månaden är det släktforskarcafé på Frölunda kulturhus. Släkt- och hembygdsforskaren Kent Andersson, som bl.a. skrivit en del böcker om släktforskning, håller i programmet tillsammans med Anette Cegrell-Sköld. Idag handlade det om bouppteckningar och manliga och kvinnliga ting. Som vanligt var det också frågesport, vilket är väldigt lärorikt. Denna gången var det om ord som kan förekomma i gamla bouppteckningar. Vad är t.ex. indöme, jabop, miparti, smällpiskerock, ärgstock? Vi får tre ord att välja på, varav ett är det rätta. Det blir förstås att gissa, för de flesta orden har man inte hört förut. Det är väldigt trevligt på de här träffarna och det finns möjlighet att ställa frågor och dessutom blir man bekant med andra släktforskare.

Svar: husgeråd,  mansskjorta med krås, 2-delad dräkt, frack, årder.

(Jag gissade rätt på 11 av 19)

 

Det här inlägget postades i Aktiviteter, Släktforskning-Göteborg och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.